Berekenen.nl
Geplaatst op 20 juni

Drenthe krijg hoogste gemiddelde cijfer: golfen is er geweldig

Drenthe staat bovenaan als het gaat om het gemiddelde cijfer voor de golfbanen in Nederland. Golfers waarderen de golfclubs in die provincie met gemiddeld een 7,66, hoger dan in welke andere provincie dan ook.

Het gaat om een combinatie van de 9- en 18-holes golfbanen, om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen schetsen. Er is onder andere rekening gehouden met het ‘waar voor het geld’-krijgen, iets dat ook golfers van belang vinden. De gemiddelde cijfers variëren van een 7,66 voor Drenthe tot een 7,15 voor Noord-Holland als hekkensluiter.

Bovenaan de ranglijst met provincies

Het valt op dat ook Zuid-Holland met een 7,31 en op de 11e plaats geen hoge ogen scoort. De gemiddelde cijfers voor Groningen (7,64) en Utrecht (7,60) zijn aan de andere kant juist wel hoog. Ook Overijssel, Limburg en Flevoland (alle drie een 7,54) doen het goed en scoren een ruime voldoende. Wat dat betreft lijken de golfbanen in Nederland behoorlijk hoge gemiddelde cijfers te ontvangen, wat aangeeft dat de golfers veel waar voor hun geld krijgen.

Gewogen gemiddelde berekenen

Wil je zelf het gemiddelde cijfer berekenen of een gewogen gemiddelde berekenen? We krijgen regelmatig vragen over hoe je het gemiddelde kunt berekenen. Wij hebben daarvoor een tool ontwikkeld, zodat je er niet zelf mee aan de slag hoeft. Handig als het gaat om bijvoorbeeld het gemiddelde cijfer voor een golfbaan. En voor de meeste mensen onmisbaar als het gaat om een gewogen gemiddelde, omdat de berekening daar gemakkelijk complexer van wordt.