Berekenen.nl
Geplaatst op 12 november

Record aantal overstappers naar andere energieleveranciers

de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil aangeven dat we ons steeds beter bewust worden van het voordeel dat er te behalen valt. Volgens de ACM stimuleren consumenten die overstappen de energieleveranciers om met scherpere tarieven te komen en een betere service te bieden. Het is volgens de ACM wat dat betreft een positieve ontwikkeling dat steeds meer consumenten de overstap aan durven.

14,1% van de consumenten is overgestapt

Het ging afgelopen jaar om 14,1% van de consumenten, een percentage dat nog niet eerder behaald werd. Door van een ouder energiecontract over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier is het volgens de ACM mogelijk om tot €400 per jaar te besparen. Bovendien levert het vaak een betere service op, net als mogelijkheden om online gegevens te wisselen of de kosten per maand in te kunnen zien. De consumententarieven voor stroom en gas dalen al geruime tijd, consumenten dienen in veel gevallen over te stappen naar een nieuw energiecontract om daar ook daadwerkelijk van te kunnen profiteren.

Online energiecontract berekenen

Wil je zelf overstappen naar een andere energieleverancier of wil je berekenen hoeveel voordeel dat oplevert? Je kunt online je energie berekenen, aan de hand van je huidige situatie. Door aan te geven hoeveel stroom en/of gas je jaarlijks verbruikt of verwacht te gebruiken kun je eenvoudig berekenen wat de prijs per maand of per jaar zal zijn. Stapte je nog niet eerder over naar een andere energieleverancier en wil je nu online je energie berekenen? De kans is groot dat je de genoemde €400 per jaar kunt besparen, waardoor de berekening van een nieuw energiecontract zeer de moeite waard is.