Berekenen.nl
Geplaatst op 7 februari

Hoe meet je een goede sport bh op

Volgens Adidas draagt maar liefst 90% van de vrouwen de verkeerde maat sport bh. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je een goede sport bh opmeet voor de perfecte pasvorm en comfort tijdens het sporten. 

Waarom moet je een sport bh dragen tijdens het hardlopen?

Het dragen van een sport bh tijdens het hardlopen is essentieel voor verschillende redenen. Borsten bestaan voornamelijk uit vet en weefsel, waardoor ze geen natuurlijke ondersteuning hebben. Wanneer je rent, bewegen je borsten aanzienlijk, gemiddeld tot wel 9,09 cm per stap. Deze beweging kan ongemak veroorzaken en je prestaties beïnvloeden, evenals leiden tot blijvende doorzakking.

Een sport bh biedt de nodige ondersteuning om de beweging van je borsten te beperken, waardoor ongemak wordt verminderd en je tijdens het hardlopen comfortabeler voelt. Daarnaast helpt een sport bh ook bij het verbeteren van je prestaties. Door de borsten goed te ondersteunen, kun je je meer focussen op je training en je energie op de juiste plaatsen richten.

Daarnaast is een sport bh ook belangrijk voor het behoud van de stevigheid van je borsten. Door de beweging en impact tijdens het hardlopen kan doorzakking van de borsten optreden, vooral bij vrouwen met grotere borsten. Het dragen van een sport bh helpt dit te voorkomen en zorgt ervoor dat je lichaam er op de lange termijn beter uitziet.

Kortom, het dragen van een sport bh tijdens het hardlopen is essentieel voor de ondersteuning, het verminderen van ongemak, het verbeteren van je prestaties en het voorkomen van doorzakking. Investeer in een goede sport bh en geniet van een comfortabele en zorgeloze hardloopsessie.

Hoe meet je de juiste maat sport bh op?

Voor het vinden van de juiste maat sport bh is het belangrijk om te beginnen met je reguliere bh-maat en deze aan te passen op basis van verschillende opties die je uitprobeert. Een sport bh moet strak zitten, maar niet te strak, zodat je ademhaling niet belemmerd wordt. Hier zijn een aantal tips om de juiste pasvorm te bepalen:

  1. Begin met je reguliere bh-maat.
  2. Let op dat de band strak, maar niet te strak om je ribbenkast zit. Je moet één vinger onder de band kunnen passen.
  3. Controleer of de band op alle punten rond je rug gelijk is.
  4. Zorg ervoor dat de cups mooi aansluiten op je borsten en geen kreuken of gaten vertonen.
  5. Let ook op de bandjes van de sport bh. Deze moeten niet in je huid snijden, maar ook niet te los zitten.

Als je merkt dat je sport bh niet goed past, zoals kreuken, gaten of een rugband die omhoog kruipt tijdens het rennen, dan is het waarschijnlijk niet de juiste maat voor jou. Pas verschillende maten en stijlen om te ontdekken welke sport bh het beste bij jou past en de juiste ondersteuning biedt tijdens het sporten.

Verschillende soorten sport bh's

Als het gaat om sport bh's, zijn er drie hoofdtypen waar je uit kunt kiezen:

  • Encapsulation bh: Dit type bh heeft bekers zoals reguliere bh's, maar biedt extra ondersteuning voor tijdens het sporten. Het helpt je borsten gescheiden te houden en minimaliseert de beweging.
  • Compressie bh: Deze bh drukt je borsten tegen je borst, waardoor ze stevig op hun plaats blijven en de beweging wordt beperkt. Het is vooral geschikt voor vrouwen met kleinere cupmaten.
  • Combinatie bh: Dit is een innovatief type bh dat de voordelen van zowel encapsulation als compressie combineert. Het biedt de hoogste mate van ondersteuning, vooral voor vrouwen met grotere cupmaten.

Het is essentieel om verschillende stijlen en maten uit te proberen om de sport bh te vinden die het beste bij jou past. Een winkel kan je hierbij helpen door je deskundig advies te geven en je te assisteren bij het vinden van de juiste maat en pasvorm. Als je liever thuis wilt passen, kun je ook online bestellen, maar zorg ervoor dat je de maten nauwkeurig opmeet voordat je een aankoop doet.

Houd er rekening mee dat de juiste ondersteuning in een sport bh afhankelijk is van het type sport dat je beoefent en de grootte van je borsten. Bij high-impact sporten zoals hardlopen heb je bijvoorbeeld meer ondersteuning nodig dan bij low-impact sporten zoals yoga. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en vind de perfecte sport bh die comfort en ondersteuning biedt tijdens het sporten.