Berekenen.nl
Geplaatst op 6 augustus

BH maat 85D en 60G even groot: hoe kan dat?

Niet zo lang geleden besteedde de Volkskrant er aandacht aan: hoe kan het dat twee verschillende BH-maten toch precies even groot zijn? Veel vrouwen weten het niet, maar er is sprake van veel zustermaten. Dat maakt de BH maat berekenen gemakkelijker, mits je op de hoogte bent van deze dezelfde afmetingen natuurlijk.

Wil je de BH maat opmeten? Dan is het belangrijk om de verhouding tussen de omtrek onder en over de borst te meten. En die is hetzelfde bij 85A, bij 80B en bij 75C. En op die manier ook bij 70D. Belangrijke informatie, omdat alleen de band langer of korter is om er gebruik van te kunnen maken.

Zustermaten onder de BH’s

Je kunt de BH maat omrekenen van de ene na de andere, zolang je de cupmaat op de juiste manier meet. Het is wat dat betreft van belang om er rekening mee te houden dat één letter omhoog gelijk staat aan vijf centimeter omlaag in de omvang. Zo heeft iemand met 85A in principe dezelfde maat als iemand met 80B, al is er toch sprake van verschillende BH’s. Zo zorgen ze voor de juiste ondersteuning, bijvoorbeeld aan de hand van een BH maattabel. Die kan goed aangeven welke BH er bij je past.

BH maat berekenen: het kan online

Wil je jouw BH maat berekenen? Wij maken het je met de online tool graag zo makkelijk mogelijk. Zonder noodzaak om er een BH maten tabel bij te pakken. Om veel sneller te ontdekken wat jouw maat is, mits je de kans hebt om wat maten op te nemen natuurlijk. Zorg ervoor dat je dat thuis een keer doet, zodat je jouw BH maat kent op het moment dat je naar de winkel gaat. Of als je online een bestelling plaatst, waarbij je een keuze zal moeten maken uit de BH maten.