Berekenen.nl
Geplaatst op 28 juli

Schuldeisers V&D kunnen fluiten naar €200 miljoen

Naar schatting zal zo’n €200 miljoen aan schulden niet worden terugbetaald, waardoor verschillende bedrijven behoorlijk het schip in gaan. Het geeft onder andere gevolgen voor 2.000 gedupeerde leveranciers en andere partijen waar V&D een krediet aanging.

De fiscus gaat voor

Het heeft onder andere te maken met het feit dat de preferente schuldeisers voorgaan. Dat  betekent in dit geval dat de fiscus alvast kan rekenen op €40 miljoen. Daarnaast zal ook het personeel dat een ontslagvergoeding is toegezegd eerst aan de beurt komen. Bovendien krijgt ook het UWV nog ongeveer €15 miljoen voor het doorbetalen van de salarissen en is er €80 miljoen gereserveerd voor voormalig eigenaar Sun Capital. Op die manier wordt de boedel snel verdeeld en kan de gewone schuldeiser het vergeten. Het zijn met name de kleinere leveranciers die V&D als een belangrijke afnemer hadden die hierdoor in de problemen kunnen komen.

Oplopende schulden berekenen

Heb je zelf schulden of ben je gewoon benieuwd hoe snel die kunnen oplopen? Dat kan snel gaan, omdat er sprake is van rente op rente. Dan kan je bij ons het bedrag van de oplopende schuld berekenen. Het is online voldoende om in te vullen welk bedrag aan schuld er open staat en wat de rente op dit moment is. Door vervolgens het aantal maanden in te vullen dat de schuld nog zal blijven lopen ontstaat er een overzicht. Het valt op die manier ook goed te berekenen dat de schulden bij V&D snel konden oplopen en daardoor nu voor dergelijke problemen kunnen zorgen.