Berekenen.nl

Aanvullende financiële bijstand voor opleiding

Beste,
Ik start 5 september met een mbo opleiding, maar aangezien ik nog geen 18 ben(16 jaar) hoeft er geen lesgeld te worden betaald. Dat is natuurlijk al een hele financiële meevaller maar dan blijft er toch nog flinke bedragen over die betaald moeten worden, zo bijv. de vrijwillige bijdrages(die wel noodzakelijk zijn) en zo moet ik bijvoorbeeld ook een laptop kopen voor m'n opleiding. Maar het grote probleem is dat mijn moeder een verminderd inkomen heeft omdat ze ongeneselijk ziek is, en mijn vader zit net midden in een scheiding en kan daardoor niet veel geld missen, is er een mogelijkheid beschikbaar dat ik ergens nog een aanvullende financiële bijdrage kan aanvragen?

Mvg Mika van de Velde

Vraag gesteld door: Mika
Reageer jij op deze vraag?

Danny: Mika, er zijn meerdere dingen waar ik aan denk dat je zou kunnen proberen.
1. Heb je al wel studiefinanciering?
2. Studiekosten mag je aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting.
3.Bij de gemeente zijn er vaak potjes beschikbaar voor mensen die het aantoonbaar financieel niet makkelijk hebben. Je kunt altijd vrijblijvend even bellen.
4. Ook de vrijwillige bijdragen zijn natuurlijk vrijwillig. Dat zegt het woord al. Als je het niet kunt betalen, dan hoeft dit ook niet lijkt mij. Je kunt de situatie aan de schooladministratie uitleggen en dan hoor je het wel!

Aanvullende beurs kan helaas pas vanaf 18 jaar. Hopelijk heb je iets aan deze tips! Succes!