Berekenen.nl
Geplaatst op 4 augustus

Vooral jongeren de dupe van hogere premies autoverzekering

Een Britse tiener spant de kroon met een premie van €13.700 per jaar. Zo hoog liggen de premies hier voorlopig nog niet, maar de recente stijgingen zijn wel vooral bij de jongeren tussen 18 en 24 jaar terecht gekomen.

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar het duurst uit

Deze groep jongeren betaalde in 2015 bijvoorbeeld nog gemiddeld €844 om de auto een jaar lang te kunnen verzekeren. Inmiddels is er sprake van een gemiddelde premie van €1.012 per jaar. Dat betekent een stijging van bijna 20%, waar aan de andere kant geen meer uitgebreide dekking tegenover staat. Zelfs wanneer de jongeren al schadevrije jaren hebben opgebouwd kunnen ze vanwege hun leeftijd te maken krijgen met een hogere premie. Bovendien experimenteren steeds meer verzekeraars met systemen om het rijgedrag te meten en aan de hand daarvan de premie te betalen. Jongeren zullen zich dan moeten gedragen om in aanmerking te komen voor een lage premie.

Autoverzekering berekenen

Wil je online een autoverzekering berekenen? Zowel jongeren als anderen kunnen online hun premie berekenen en op die manier inschatten wat een bepaalde auto aan premie kost. Het is bovendien mogelijk om na te gaan hoeveel je kunt besparen door over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Vooral de laatste jaren is er sprake van sterke schommelingen in de premies. Deze liepen eerst hard terug en beginnen nu weer op te lopen. Een autoverzekering berekenen kan je helpen om een voordelige keuze te maken en de auto op een goedkope wijze goed te verzekeren.